Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Masové kuličky s melounovým salátem a divokou rýží

Masové kuličky s melounovým salátem a divokou rýží
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 6
Druh masa:Vepřové
Hovězí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 200 g mletého vepřového masa
  • 200 g mletého hovězího masa
  • mleté ovesné vločky
  • pažitka, jemně nasekaná
  • nastrouhaný stroužek česneku
  • divoká rýže
  • semínka granátového jablka
  • petrželová nať
  • meloun
  • zázvor strouhaný
  • paprička Jalapeño, nakrájená na tenká kolečka
  • lístky máty
  • olivový olej
  • citron (kůra a šťáva)

Postup přípravy

Smíchejte pažitku, česnek a dvě lžíce olivového oleje s mletým masem, dochuťte solí a pepřem a odložte stranou. Uvařte divokou rýži podle návodu na obalu, slijte a odložte stranou.

Připravte melounový salát
V míse smíchejte 2 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu, strouhaný zázvor, papričku Jalapeño a lístky máty. Meloun nakrájejte na kousky a promíchejte s dresinkem, odložte stranou. Z mletého masa vytvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu a obalte je v ovesných vločkách.Poté je smažte na pánvi asi 15 minut, dokud nezezlátnou. Smíchejte rýži s jednou lžící olivového oleje, přidejte semínka granátového jablka a nasekanou petrželku, dochuťte solí.

Na talíř nandejte porci rýže, položte masové kuličky a přidejte petržel a lístky máty na ozdobu. Podávejte s melounovým salátem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905