Recepty Canal+ Domo

Hřebenatky s citronovou trávou, tofu a čočkou

Hřebenatky s citronovou trávou, tofu a čočkou
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 6
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 6 hřebenatek
  • 2 kousky citronové trávy
  • 2 limety
  • olivový nebo rýžový olej
  • černá čočka beluga
  • listy koriandru
  • tofu nakrájené na kostky
  • sójová omáčka
  • červená cibule, nakrájená mandolínou
  • arašídy

Postup přípravy

Připravte marinádu na hřebenatky 
V hlubokém talíři smíchejte olivový olej, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Přidejte hřebenatky a nechte15 minut marinovat. Poté hřebenatky vytáhněte, osušte papírovou utěrkou a napíchněte je na stonky citronové trávy.

Čočku uvařte podle pokynů uvedených na obalu, sceďte.Na rozpálené pánvi opražte arašídy a dejte je stranou. Osmahněte tofu do zlatova, přidejte lžíci sójové omáčky, promíchejte. Na stejné pánvi pak smažte ze všech stran hřebenatky. Na talíři rozložte čočku, tofu, špízy s hřebenatkami, přidejte cibulové kroužky, arašídy a listy koriandru. Vše zakápněte olivovým olejem, sójovou omáčku a limetkovou šťávou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905