Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Steaky s grilovanou zeleninou a tortillami

Steaky s grilovanou zeleninou a tortillou
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 5
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 2 steaky z roštěné
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá nebo bílá paprika
  • 1 cuketa
  • 1 mladý pór podélně nakrájený
  • dubový salát
  • sůl
  • pepř

Dresink

  • polovina ananasu, nakrájená na kostičky
  • polovina červené cibule, natenko nakrájená
  • polovina červené papriky
  • čerstvé lístky máty, jemně nasekané
  • olivový olej
  • šťáva z půlky limetky

Tortilla

  • pšeničná mouka
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje
  • kefír nebo podmáslí

Postup přípravy

Tortilly
smíchejte všechny ingredience, vytvořte těsto, vytvarujte ho do oválné šišky a odložte na 30 minut. Poté ho nakrájejte na kousky a z každého kousku vyválejte tenkou placku. Smažte na suché pánvi z obou stran. Placky zabalte do alobalu, nebo utěrky, aby zůstaly teplé.

Dresink
smíchejte všechny ingredience a odložte, aby se chutě propojily. Na grilovací pánvi ugrilujte papriky, cuketu a pór, dochuťte solí a olivovým olejem. Odložte.

Na stejné pánvi, hodně rozpálené, ugrilujte steaky z roštěné z obou stran. Poté je odložte a nechte několik minut odpočívat. Steaky podávejte na prkénku spolu se zeleninou, dresinkem, salátem a tortillami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905