Recepty Canal+ Domo

Bramborový salát s kerevetami a avokádem

Bramborový salát s krevetami a avokádem
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 4
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Předkrmy a malá jídla
Salát
Kuchyně:Španělská

Ingredience

  • 250 g koktejlových krevet
  • 250 g nových malých brambor, vařených
  • půl okurky, vydlabané a nakrájené na měsíčky
  • 1 avokádo, nakrájené
  • 1 jarní cibulka, jemně nasekaná
  • 4 baby karotky, nakrájené podélně na čtvrtiny
  • listy římského salátu
  • 2 stvoly řapíkatého celeru, jemně nasekané

Dresink

  • 4 filety ančoviček
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1 lžička kapar
  • šťáva z půlky citronu
  • pár větviček čerstvého tymiánu
  • sůl
  • pepř

 

Postup přípravy

Dresink
olivový olej zahřejte na pánvi. Osmahněte česnek a ančovičky, až se začnou rozpadat. Přidejte kapary, tymián, dochuťte solí a pepřem podle chuti a chvíli povařte. Nakonec přidejte citronovou šťávu. Přelijte vše do nádoby a pořádně protřepejte, aby se ingredience spojily. Odložte.

V misce smíchejte všechny ingredience na salát a jemně promíchejte s dresinkem. Podávejte hned.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905