Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Bliny s jahodovo-malinovou zavařeninou

Bliny s jahodovo-malinovou zavařeninou
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 4
Chod:Dezert
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 200 g jahod
  • 200 g malin
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 4 lžíce cukru
  • 100 ml zakysané smetany nebo crème fraîche
  • 1 vanilkový lusk (dužina)
  • 2–3 švédské sušenky
  • pár listů meduňky

Bliny

  • 300 ml mléka zahřátého na 40 stupňů
  • 150 g pšeničné mouky (nebo na půl s pohankovou moukou)
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 2 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 2 vejce 2 žloutky + 2 bílky

 

Postup přípravy

Bliny
Smíchejte droždí, mléko a trochu cukru, počkejte několik minut. V míse smíchejte mouku se špetkou soli a žloutky. Za stálého míchání postupně přilévejte mléko s droždím tak, aby nevznikly hrudky. Odložte minimálně na 1 hodinu na teplé místo.

Zavařenina
V hrnci na mírném ohni poduste jahody a maliny s cukrem a rozmarýnem. Odložte. Vanilkovou dužinu přidejte do smetanou a odložte. Z bílků vyšlehejte sníh. Jemně vmíchejte do těsta na bliny. Usmažte bliny na horké pánvi.

Podávejte se zavařeninou a smetanou. Navrch rozdrobte švédské sušenky. Ozdobte čerstvými malinami a listy meduňky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905