Recepty Canal+ Domo

Obalovaný sleď v chlebové placce se salátem a chřestem

Obalovaný  sleď v chlebové placce se salátem a chřestem
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 3
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 2 sledi - čerstvé filety (4ks)
  • 1 vejce
  • panko strouhanka
  • mix salátů
  • polovina okurky, nakrájená na tenké plátky
  • 6 ks chřestu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • řepkový olej
  • 1 lžíce pažitky, jemně nasekané
  • špetka růžového pepře
  • “Polární chléb“ (severské chlebové placky)
  • 1 limeta
  • přepuštěné máslo na smažení
  • sůl

Postup přípravy

Smíchejte hořčici s medem, přidejte olej a míchejte, dokud nezískáte hladkou hustou omáčku podobnou majonéze. Přidejte špetku soli, pažitku a růžový pepř, odložte. Na pánvi osmažte chřest nakrájený na kousky cca 6cm dlouhé, pak odložte.

Obalte filety ve vejci a panko strouhance. Osmažte na pánvi na přepuštěném másle z obou stran do zlatova. Odložte.

Připravte dva chleby tak, že 1 rozpůlíte. Ohřátý pita chléb potřete omáčkou, přidejte salát, plátky okurky a chřest. Na vrch do jedné poloviny položte filet zakápnutý limetou a přehněte chléb. Pro jeho zajištění použijte např. kuchyňskou špejli. Servírujte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905