Recepty Canal+ Domo

Domácí jehněčí klobásky s okurkovým salátem

Domácí jehněčí klobásky s okurkovým salátem
Pořad:Jakubiak rodině, epizoda 10
Druh masa:Jehněčí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • jehněčí střívko
  • 1 kg mleté jehněčí plece
  • lžíce kmínu
  • 2 lžíce pasty harissa
  • lžička kajenského pepře
  • 3 lžičky sušené papriky
  • lžíce sádla
  • 3 stroužky česneku
  • lžička soli
  • 100 ml vody
  • okurkový salát:
  • 3 okurky
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce přírodního jogurtu
  • 2 cibule šalotky
  • chilli paprička
  • citron
  • několik větviček koriandru
  • několik lístků máty
  • lžička kmínu
  • granátové jablko

Postup přípravy

Mletou plec vložte do misky, přidejte kmín, pastu harrisa, pepř, sušenou papriku, lžíci sádla, lisovaný česnek a sůl. Dolijte vodu a zamíchejte všechny ingredience až vznikne pevná hmota.

Střívko nasuňte na speciální nástavec mlýnku na maso a na jeho konci zavažte uzel. Pomalým mletím tlačte maso do střívka a tvořte klobásky.

Klobásky před vložením do vody lehce propíchněte. Klobásky vařte ve vodě asi 15-20 minut.

Mezitím si připravte salát. Z okurek odstraňte zrníčka, nakrájejte je a vložte do misky. Přidejte cibuli nakrájenou na kostičky, chilli papričku, jádra granátového jablka, citronovou šťávu, koriandr, mátu, kmín a bílý jogurt. Všechny ingredience důkladně promíchejte.

Klobásky podávejte se salátem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905