Recepty Canal+ Domo

Cizrna a fazole v pikantní rajské omáčce

Cizrna a fazole v pikantní rajské omáčce
Pořad:Jakubiak rodině, epizoda 10
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 2 sklenice namočených fazolí
  • 2 sklenice namočené cizrny
  • 4 stroužky česneku
  • 2 červené cibule
  • několik větviček rozmarýnu
  • 500 ml vody

Přísady

  • 5 stroužků česneku
  • 2 papriky
  • 2 bílé cibule
  • 50 ml olivového oleje
  • plechovka rajčat
  • několik větviček šalvěje
  • několik větviček máty
  • několik větviček levandule
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 80 ml červeného vinného octa
  • 2 špetky koření sumah
  • 200 g kozího sýru

Postup přípravy

Fazole a cizrnu vložte do hrnce. Přidejte česnek, nakrájenou cibuli a rozmarýn. Vše zalijte vodou a vařte až fazole i cizrna změknou.

Na pánev s rozpáleným olejem přidejte nakrájený česnek, papriky a cibuli. Jakmile zelenina trochu změkne, přidejte rajčata a čerstvé byliny. Dochuťte solí a pepřem. Přilijte ocet a přisypte škumpu. Promíchejte a duste asi 10 minut.

Do pekáčku vložte fazole, cizrnu a zeleninu. Vše zamíchejte a posypte nastrouhaným sýrem. Zapékejte po dobu 5 minut v troubě předehřáté na 250 °C.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905