Recepty Canal+ Domo

Rybí polévka s mořskými plody

Rybí polévka s mořskými plody
Pořad:Jakubiak rodině, epizoda 9
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Polévka
Kuchyně:Španělská

Ingredience

  • 2 l zeleninového vývaru
  • celý losos
  • 2 sledě
  • hrst krevet
  • hrst mušlí
  • řapíkatý celer
  • hrst lišek
  • fenykl
  • 2 stébla citronové trávy
  • 2 červené cibule
  • 5 stroužků česneku
  • chilli
  • 100 ml olivového oleje
  • plechovka rajčat
  • špetka šafránu
  • limeta
  • 2 lžíce rybí omáčky

Postup přípravy

Rybu očistěte, stáhněte kůži a naporcujte na filety. Do zeleninového vývaru vhoďte hlavu, páteř a jiné odřezky. Nechte probublávat alespoň 40 minut.

Nakrájené lišky, celer, fenykl, cibuli, česnek a chilli orestujte na olivovém oleji. Přidejte rozdrcenou citronovou trávu. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte rajčata a špetku šafránu. Zeleninu přes sítko zalijte rybím vývarem. Dochuťte rybí omáčkou a limetovou šťávou.

Krevety, mušle a kousky ryby vařte na sítku ve vývaru. Po uvaření naložte na talíř a přelijte vývarem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905