Recepty Canal+ Domo

Kachní stehna s luštěninami a švestkovo-brusinkovou omáčkou

Kachní stehna s luštěninami a švestkovo-brusinkovou omáčkou
Pořad:Opravdu umíš vařit?, epizoda 4
Druh masa:Kachní
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 6 kachních stehen
  • 200 g Ječných krup
  • 80 g černé fazole
  • 80 g bílé cizrny
  • 80 g hnědé cizrny
  • 100 g zelené čočky
  • 300 g dýně
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • kopr, petržel, jarní cibulka
  • jemná a hrubá sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • olej na smažení
  • koriandr a hořčičná semínka
  • kmín
  • muškátový oříšek
  • majoránka
  • saturejka
  • 500 g švestek
  • 200 g čerstvých brusinek
  • 200 g medu

Postup přípravy

Všechny luštěniny, kromě čočky, zalijte studenou vodou a nechte máčet. Poté propláchněte, zalijte čerstvou vodou a povařte. Na konci vaření přidejte sůl. Kroupy uvařte do měkka.

Na pánvi osmahněte jarní cibulku, přidejte na drobné kostičky nakrájenou dýni a restujte, dokud nezměkne. Poté postupně přidávejte kroupy, všechny luštěniny, saturejku, majoránku, pepř a sůl.

Na pánvi zahřejte med, přidejte vypeckované švestky a brusinky, chvíli karamelizujte a rozmixujte vše dohladka. Rozdrťte koriandr, hořčičné semínko, kmín, muškátový oříšek, majoránku a černý pepř. Potřete kachní stehna hrubou solí, posypte drceným kořením a nechte 12 hodin odpočinout. Potom maso důkladně osušte od přebytečné vody a vložte do hrnce. (Pokud byste chtěli proces uspíšit, můžete použít jemnou sůl. Nasolená a okořeněná stehna pak stačí nechat odpočinout 1-2 hodiny).

Připravená stehna vložte do hrnce a zalijte řepkovým olejem, aby byla celá ponořená. Zakryjte alobalem. Podle velikosti stehen pak vařte 2 – 3 hodiny. Hotová kachní stehna vylovte z oleje, přendejte na rozpálenou pánev a smažte z obou stran do zlatova.

Podávejte se směsí krup a luštěnin a švestkovo-brusinkovou omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905