Recepty Canal+ Domo

Losos ve slaném nálevu s kaší a rybízovou hořčicí

Losos ve slaném nálevu s kaší a rybízovou hořčicí
Pořad:Opravdu umíš vařit?, epizoda 2
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Španělská

Ingredience

  • 300 g lososa
  • sůl
  • bazalka, libeček a kopr
  • nové koření, bobkový list

Bramborovo-jablečná kaše

  • 8 brambor
  • 1 jablko „Antonovka“
  • 2 lžíce smetany 30%
  • 1 lžíce másla
  • sůl

Rybízová hořčice

  • 200 g černého rybízu - čerstvý nebo zmrazený
  • 2-3 lžíce ruské hořčice
  • 2 lžíce medu

Postup přípravy

Uvařte vodu v hrnci a přidejte sůl, na 1 litr vody asi 30 g soli. Přidejte všechny bylinky a koření. Po několika minutách hrnec odstavte a vložte do něj na 6-8 minut lososa.

Mezitím uvařte ve osolené vodě do měkka brambory s jablkem. Sceďte, prolisujte, přidejte máslo a smetanu a dobře promíchejte. Podle potřeby ještě jednou dochuťte jemně solí.

V medu zkaramelizujte rybíz, rozmixujte ho a propasírujte přes jemné síto. Propasírovaný rybíz smíchejte s hořčicí.

Lososa podávejte s bramborovo-jablečnou kaší, rybízovou hořčici a talíř ozdobte ovocem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905