Recepty Canal+ Domo

Kroupová kaše s marinovanými krevetami

Kroupová kaše s marinovanými krevetami
Pořad:Opravdu umíš vařit?, epizoda 1
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 200 g ječných krup
  • 100 g sýra Bursztyn (dlouhozrající tučný sýr)
  • lžíce másla
  • 2 rajčata
  • 200 g koktejlových krevet
  • 2 šalotky (nebo červené cibule)
  • zeleninová směs na polévku
  • 500 g dýně
  • pár listů kadeřávku
  • cuketa
  • 2 chilli papričky
  • 2 jablka
  • hrnek jablečného džusu
  • limetka a citron
  • olej na smažení
  • libeček, kopr, petržel, verbena,
  • bobkový list, nové koření, zrnitý černý pepř, sůl

Postup přípravy

Připravte si rychlý vývar z polévkové zeleniny, ochuťte bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí.

Rozmrazené krevety vložte do marinády z jablečného džusu, citronové a limetové šťávy, libečku, verbeny, nakrájených rajčat a chilli. Nechte marinovat. Na pánvi osmahněte do zlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte kroupy a po pár minutách zalijte horkým vývarem. Přidejte na kostičky nakrájenou dýni, jablka, cuketu, kadeřávek a trochu jablečného džusu.

Nakonec přidejte nastrouhaný sýr (Bursztyn), máslo a nasekané čerstvé bylinky. Důkladně promíchejte. Podávejte s marinovanými krevetami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905