Recepty Canal+ Domo

Telecí masové koule s houbovo-koňakovou omáčkou

Telecí masové koule s houbovo-koňakovou omáčkou
Pořad:Jakubiak rodině, epizoda 7
Druh masa:Telecí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 80 dkg mletého telecího masa
  • 3 cibule šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • citron
  • lžíce sušeného oregana
  • petržel
  • několik větviček bazalky
  • několik lístků máty
  • lžíce másla
  • O,5 challahu
  • 0,5 sklenice podmáslí
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 4 bobkové lístky
  • špetka nového koření
  • hrst mouky

Omáčka

  • 2 velké cibule
  • několik větviček rozmarýnu
  • 50 dkg žampiónů
  • pórek
  • 2 lžíce másla
  • 0,5 sklenky koňaku
  • 0,5 l hovězího vývaru                                           
  • lžička sole
  • lžička pepře
  • 100 ml demi-glace (hustého vývaru)

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli a česnek vložte do mixéru spolu s citronovou šťávou, oreganem, petrželí, bazalkou, mátou a máslem. Ještě přidejte challah, zalijte podmáslím a mixujte na pevnou hmotu. Získanou hmotu dochuťte solí, pepřem a smíchejte s masem. Následně tvořte koule, které posypte moukou a vhoďte do hrnce s vařící vodou. Do vody přidejte bobkový list, nové koření a česnek.

Připravte si omáčku
Cibuli nakrájenou na drobné kostičky dejte do hrnce a duste na másle. Přidejte nakrájené žampióny, pórek a rozmarýn. Následně přilijte koňak, demi glace a hovězí vývar. Omáčku dochuťte solí a pepřem a vložte do ní masové koule.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905