Recepty Canal+ Domo

Žebírka v tmavé, sladké omáčce s brambory s koriandrovým pestem

Žebírka v tmavé, sladké omáčce s brambory s koriandrovým pestem
Pořad:Jakubiak rodině, epizoda 6
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 2,5 kg vepřových žebírek
  • 3 stroužky česneku
  • lžíce mletého zázvoru
  • lžíce soli
  • lžíce pepře
  • lžíce skořice
  • 2 lžíce oleje
  • 1 kg brambor

Marináda

  • 3 stroužky česneku
  • lžíce mletého zázvoru
  • lžíce soli
  • lžíce pepře
  • lžíce skořice
  • 2 lžíce oleje
  • 1 kg brambor
  • hvězdička anýzu

Pesto

  • 2 limety
  • hrst koriandru
  • lžíce pohankového medu
  • stroužek česneku
  • 30 ml oleje
  • 30 ml lněného oleje
  • lžička rybí omáčky

Postup přípravy

Uvařte oloupané brambory. Žebírka nakrájejte s odstupem jedné kosti a pomažte česnekem, zázvorem, solí, pepřem a skořicí. Žebírka opečte na oleji a po opečení je přeložte na plech.

Připravte si marinádu
Na pánvi, na které se pekla žebírka, orestujte nakrájenou cibuli a česnek. Dolijte ústřicovou a sójovou omáčku. Přidejte anýz a skořici. Marinádu nalijte na žebírka na plechu a dejte do trouby. Pečte asi 20 minut na 200 °C.

Připravte si pesto
Do misky nalijte šťávu z limety, med, olej, lněný olej a rybí omáčku. Přidejte koriandr a česnek a dobře rozmixujte na pevnou hmotu.

Uvařené brambory dejte na pánev, dolijte lžíci oleje a restujte. Nakonec k bramborám přidejte pesto.

Žebírka podávejte s teplými bramborami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905