Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Rybí karbanátky s dřínovou majonézou

Rybí karbanátky s dřínovou majonézou
Pořad:Jakubiak rodině, epizoda 8
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 80 dkg Plotic bez hlavy
  • petržel
  • 4 stroužky česneku
  • sladká houska nebo vánočka
  • sklenice podmáslí
  • muškátový oříšek
  • lžička bílého pepře
  • špetka soli
  • sklenice mouky
  • 0,5 sklenky bílého vína
  • lžíce másla

Majonézová omáčka

  • 2 vejce
  • 80 ml oleje
  • lžička hořčice
  • lžíce vařící vody
  • lžíce šťávy z citrónu
  • lžíce šťávy z dřínu
  • špetka soli

Postup přípravy

Nejdříve ryby očistěte od šupin, odkrojte ploutve, ocas i hlavu, poté je najemno umelte v mlýnku na maso (2x-3x). V mlýnku také umelte petržel, česnek a sladkou housku namočenou v podmáslí. Nakonec semelte vše dohromady. Maso dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Utvořte karbanátky, které posypete moukou a osmažte na oleji, dolijte bílé víno i redukujte. Jakmile se víno vypaří přidejte na pánev lžíci studeného másla.

Připravte majonézovou omáčku: oddělte žloutek od bílku, žloutky míchejte a pomalu dolévejte olej, přidejte hořčici, vařící vodu, šťávu z citronu, šťávu z dřínu a sůl.

Rybí karbanátky podáváme s omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905