Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Špízy ze svíčkové s bramborovým salátem

Špízy ze svíčkové s bramborovým salátem
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 3
Druh masa:Hovězí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 200 g uzené slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 5–6 meruněk
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 100 ml vodky
  • 1 lžička zeleného pepře
  • 2–3 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Salát

  • 8 malých brambor
  • pár listů čerstvé šalvěje
  • 3 lžíce kopru
  • 1 lžíce francouzské hořčice
  • 1 lžička bavorské sladké hořčice
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená cibule
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Očistěte svíčkovou a nakrájejte na tlusté kostky. Slaninu nakrájejte na tlusté plátky. V hmoždíři rozdrťte nové koření a pepř. Česnek prolisujte, přidejte hořčici, olej a koření, sůl přidejte až chvíli před opečením. Přilijte vodku a promíchejte.Na maso nalijte marinádu, přidejte větvičky rozmarýnu a dejte na noc do lednice.

Brambory vařte v osolené vodě. Pokud jsou mladé, ponechte je ve slupce, jen ji důkladně vydrhněte. Poté je nakrájejte na čtvrtiny a dejte do misky. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte najemno nakrájené bylinky a cibuli nakrájenou na půlměsíce. Smíchejte obě hořčice s olivovým olejem a prolisovaným česnekem na hustý a hladký dresink. Připraveným dresinkem zalijte brambory, jemně promíchejte a nechte vychladnout.

Mezitím si připravte špízy. Rozkrájejte meruňky na poloviny (nebo, pokud jsou velmi velké – na čtvrtiny) a střídavě napichujte na špejle kousky svíčkové, slaniny a meruněk, nakonec osolte. Špízy pomalu opékejte za častého otáčení na dobře vyhřáté grilovací pánvi při použití trochy oleje.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905