Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Karamelové brownies

Karamelové brownies
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 3
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 200 g másla
  • 250 g hořké čokolády
  • 100 g bílé, karamelové čokolády
  • 2 vrchovaté lžíce kakaa
  • 1 lžička instantní kávy
  • 4 vejce
  • 1,5 sklenice cukru
  • špetka soli
  • 1,5 sklenice mouky
  • 1 lžička vanilkové pasty

Poleva

  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 g bílé, karamelové čokolády
  • 50 g lehce solených arašídů

Postup přípravy

V hrnci rozpusťte máslo a hořkou čokoládu. Nalijte do ní kávu rozpuštěnou v několika lžících teplé vody a přidejte kakao. Když se hmota spojí, nechte lehce vychladnout.

V další misce rozšlehejte vejce s cukrem, solí a vanilkovou pastou. Přilijte teplou čokoládovou hmotu a ušlehejte metličkou. Nakonec přidejte prosátou mouku a nakrájenou bílou čokoládu. Opatrně promíchejte, abyste se zbavili všech hrudek mouky. Vlijte těsto do menší formy vyložené papírem na pečení a pečte asi 30 minut v troubě na 180 stupňů.

Hotové brownies by měly být vlhké, uvnitř mírně lepkavé, horní část celistvá a křehká. Podávejte posypané moučkovým cukrem nebo polité čokoládovou polevou.

Krémová čokoládová poleva
Smetanu a nalámanou čokoládu dejte do hrnce. Krátce zahřejte a odložte na 2 minuty. Poté pomocí šlehací metly nebo mixéru vytvořte hladkou polevu. Polijte těsto teplou polevou a posypte najemno nakrájenými arašídy. Nechte vychladnout a mírně ztuhnout.

 

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905