Recepty Canal+ Domo

Uzené jehněčí kotlety se smaženým pak choi a koňakovou omáčkou

Uzené jehněcí kotlety se smaženým pak choi a koňakovou omáčkou
Pořad:Jakubiak rodině, epizoda 4
Druh masa:Jehněčí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Francouzská
Orientální

Ingredience

  • 5-6 jehněčích kotlet /s kostí/

Na marinování

  • koriandr
  • lžička soli
  • lžička pepře
  • 50 ml koňaku
  • lžíce hořčice

Na uzení

  • ½  sklenice rýže
  • ½ sklenice cukru
  • větvička rozmarýnu
  • 2 hrsti sena

Udírna

  • bambusový košík
  • alobal
  • pánev wok

Koňaková omáčka

  • 100 ml demi glace
  • 5 stroužků česneku
  • 2 cibule šalotky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1/2 sklenky koňaku
  • majoránka
  • petržel
  • pepř
  • lžíce másla

Smažený pak choi

  • 2 hlávky pak choi
  • stroužek česneku
  • zelená chilli paprička
  • červená chilli paprička
  • 50 ml kokosového oleje
  • lžíce sezamových semínek
  • pomeranč
  • limeta
  • 2 ančovičky

Postup přípravy

Jehněčí kotlety posypte solí, pepřem, koriandrem a namažte hořčicí. Polijte koňakem a na chvíli dejte stranou.

Připravte udírnu
Wok vyložte alobalem, vsypte rýži, cukr, větvičku rozmarýnu a seno. Kotlety dejte do bambusového košíku a položte do woku. Přikryté uďte na mírném ohni než kotlety změknou..

Připravte koňakovou omáčku
Vhrnci osmahněte nakrájený česnek a cibuli, dosypte cukr a  nechte zkaramelizovat. Zalijte koňakem a počkejte, dokud se nevypaří alkohol. Dolijte vývar a vařte na mírném plameni dokud omáčka nezhoustne. Omáčku rozmixujte a přidejte máslo.

Smažený pak choi
Nakrájejte česnek, chilli a pak choi. Do woku nalijte kokosový olej a začněte smažit nejprve tuhé části listů spolu s chilli a česnekem.  Dochuťte sezamem, šťávou z pomeranče a limety. Přidejte pokrájené ančovičky a zbytek nakrájeného pak choi. Smažte dokud vše lehce nezezlátne.

Uzené kotlety podávejte s omáčkou a smaženým pak choi.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905