Recepty Canal+ Domo

Steaky z roštěné s omáčkou chimichurri a fazolemi s krutony

Steaky z roštěné s omáčkou chimichurri a fazolemi s krutony
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 2
Druh masa:Hovězí
Chod:Oběd
Večeře
Omáčka
Kuchyně:Jihoamerická

Ingredience

  • 4 steaky hovězí roštěné
  • ½ hlavy česneku
  • 1 chilli paprička
  • limeta
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Argentinská omáčka chimichurri

  • ½ sklenice octa z červeného vína
  • 3–4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 malá červená cibule
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • ½ svazku koriandru
  • ½ svazku zelené petrželky
  • 2 lžíce čerstvého oregana
  •  ½ sklenice olivového oleje

Fazole s krutony

  • 400 g zelených fazolek
  • pár plátků dobré bagety
  • olivový olej
  • ½ hlavy česneku
  • sůl
  • pepř
  • kůra z citronu

Postup přípravy

Začněte přípravou omáčky: najemno nakrájejte česnek a cibuli, přiložte větvičky bylinek a posekejte. Přidejte chilli papričku, oregano, posypte solí a pokračujte v sekání. Směs vložte do mísy, přidejte ocet, olivový olej a promíchejte. Odložte minimálně na 2 hodiny vychladit do lednice.

Steaky potřete olivovým olejem. Přidejte najemno nakrájenou chilli papričku, šťávu z limety, polovinu česneku a odložte na 15–20 minut. Mezitím omyjte fazole, odřízněte konce a vařte v osolené vroucí vodě asi 15–20 minut.

Na pánvi zahřejte olivový olej, vložte na něj půlku česnekové hlavy a když se tuk dobře zahřeje, přidejte roztrhanou bagetu. Osmahněte při potřepávání pánve. Poté přidejte vařené fazole, dochuťte solí, pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou. Steaky opečte z každé strany po dobu 3 minut, po otočení přidejte rozpůlený česnek a opékejte další 2 minuty, přidejte máslo.

Steaky přeložte do formy na pečení a vložte na 3–6 minut do trouby předehřáté na 160 stupňů.

Steaky podávejte s fazolemi a krutony, přelité chimichurri omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905