Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Salát s tuňákem a vejcem

Salát s tuňákem a vejcem
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 1
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Večeře
Předkrmy a malá jídla
Salát
Kuchyně:Italská

Ingredience

  • pár různých salátových listů
  • 1 červená cibule
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • konzerva kousků tuňáka
  • ½ bílé papriky
  • ½ červené papriky
  • 1 sklenice černých oliv
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • bazalka

Dresink

  • ¼ sklenice citronové šťávy
  • ½ sklenice olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvého estragonu
  • 1 lžíce čerstvého oregana
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • pár kapek tabasca
  • 1 lžička medu
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Sceďte kousky tuňáka. Saláty omyjte, osušte a roztrhejte na menší kousky.Nakrájejte papriky na proužky, cibuli na velmi tenké půlměsíce a vejce na plátky.

Salátové listy vložte do misky, dochuťte solí a pepřem, přidejte kousky tuňáka, plátky vajec, papriku a cibuli. Pomocí škrabky nakrájejte tenké a dlouhé proužky mrkve. Dochuťte solí a pepřem.

Do skleněné nádoby nalijte olivový olej, citronovou šťávu, přidejte sůl a pepř. Protřepejte, dokud nevznikne krémový dresink. Přidejte nasekané bylinky, tabasco, med a nádobu protřepejte.

Hotovým dresinkem přelijte salát a podávejte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905