Recepty Canal+ Domo

Sabayon s ovocem

Sabayon s ovocem
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 1
Chod:Dezert
Kuchyně:Italská

Ingredience

  • 2 žĺtky
  • 3 lyžice  práškového cukru
  • cca 30-40 ml vína Marsala alebo šampaňského
  • veľká špetka škorice
  • hrsť egrešov, černíc, ríbezlí a jahôd
  • pár keksíkov Amaretti
  • (flambovacia pistoľ)

Postup přípravy

Ovocie umyte a usušte. Egreš a jahody nakrájajte na polovicu, poukladajte spoločne s černicami a ríbezľami  na taniere.

Nalejte vodu do hrnca a položte na ňu širokú misku. Dno misky by se nemalo dotýkať vodnej hladiny.

Rozohrejte platničku, do misky vo vodnej lázni nalejte  žľtky, víno a cukor. Pomocou šľahacej metly alebo mixéru  šľahajte, kým nevznikne napenený svetlý krém.

Z mierne vychladnutým krémom polejte ovocie a pomocou flambovacej pištole karamelizujte povrch. Podávajte s keksíkmi Amaretti.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905