Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Závitky z ovčího sýra a listů červené řepy v okurkové omáčce

Závitky z ovčího sýra a listů červené řepy v okurkové omáčce
Pořad:Jakubiak sezónně - jaro, epizoda 2
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 10 velkých listů červené řepy bez tvrdých stonků
  • 10 plátků (velikosti řepného listu) ovčího sýra typu feta
  • nahrubo namletý pepř
  • několik větviček tymiánu a majoránky
  • 2 rozmačkané stroužky česneku
  • lžička balzamikového octa
  • čtvrtka nakyslého jablka
  • 4 lžíce řepkového oleje z prvního lisování

Okurková omáčka

  • lžíce másla
  • 1 cibule
  • 2 tvrdé kvašené okurky
  • 3 lžíce nálevu z okurek
  • půl hrnku sladké smetany
  • 2 lžíce nasekaného kopru
  • lžíce nasekané petrželové natě
  • sůl

Postup přípravy

Ve velké misce rozmícháme mletý pepř, tymián a majoránku, rozmačkaný česnek, ocet, olej a najemno nastrouhané jablko. Do marinády dáme sýr, opatrně zamícháme a dáme na noc do ledničky. Každý kousek sýra položíme na spařený list červené řepy a zavineme.

V hrnci si rozehřejeme máslo, do kterého přidáme cibuli. Až se osmahne, přidáme nahrubo nastrouhanou okurku a okurkový nálev. Po chvíli dušení přidáme smetanu a dochutíme koprem a petrželkou.

Do malé zapékací misky nalijeme část omáčky a dáme do ní závitky. Pečeme v troubě asi 10 minut.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905