Recepty Canal+ Domo

Salát z divokého šťovíku, lískových ořechů a farmářských vajec s koprovým dresinkem

Salát z divokého šťovíku, lískových ořechů a farmářských vajec s koprovým dresinkem
Pořad:Jakubiak sezónně - jaro, epizoda 1
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • čtyři hrsti divokého šťovíku
  • čtvrt hrnku vyloupaných lískových ořechů
  • 1 farmářské vejce
  • lžička hnědého cukru
  • 4 velké ředkvičky
  • trochu octa
  • 3 lžíce kysané nebo 12% sladké smetany
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • svazek kopru
  • lžička římského kmínu
  • šťáva z půlky citrónu
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

Šťovík důkladně omyjeme, osušíme a zbavíme tlustých stonků. Ořechy asi 3 minuty pražíme na suché pánvi, přidáme cukr a sundáme z plotny. V misce smícháme šťovík, ořechy a pokrájené ředkvičky.

Mezitím přivedeme vodu v hrnci k varu a přidáme do ní ocet. Do druhé menší misky dáme ostatní přísady a zamícháme (kmín je dobré předtím opražit na suché pánvi, podobně jako ořechy).

Do vroucí vody s octem velice pomalu rozklepneme syrové vejce, opatrně zamícháme a vaříme asi 3-5 minut. Dresink nalijeme na salát a opatrně zamícháme. Na něj dáme ztracené vejce. Salát na talíři ozdobíme např. čerstvým koprem.

K salátu se skvěle hodí podpłomyk: hrnek mouky, voda – kolik je potřeba, špetka soli a lžička černuchy! Vypracujeme těsto, rozválíme a vytvarujeme tenkou placku. Pečeme na velmi horké suché pánvi!

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905