Recepty Canal+ Domo

Zvěřinová roláda s dřínovou omáčkou

Zvěřinová roláda s dřínovou omáčkou
Pořad:Jakubiak rodině, epizoda 2
Druh masa:Zvěřina
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • Jelení stehno asi 2-2,5 kg
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 6 nakladaných okurek
  • 4 mladé cukety
  • 3 mrkve
  • 3 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce horčiče
  • sklenka červeného vína
  • voda

Omáčka

  • sklenka plodů dřínu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 hvězdičky anýzu
  • tyčinka škorice
  • hřebíček
  • nové koření
  • sklenka červeného vína

Nálev na maso

  • sůl, voda
  • 3-4 bobkové listy
  • 2 lžíce koriandrových semínek
  • lžíce kuliček černého pepře
  • 2 cibule

Postup přípravy

Nejdříve si připravte masový nálev. Do vychladlé převařené vody nasypte hodně soli a důkladně zamíchejte. Do masového nálevu vložte syrové vejce, pokud se nepotopí, znamená to, že je masový nálev hotový. Pokud se potopí, musíte dosypat tolik soli, aby vejce zůstalo na hladině. Do hotového masového nálevu přidejte bobkový list, kuličky pepře, koriandrová semínka a cibuli nakrájenou na kolečka. Lehce naklepané maso, osolte, opepřete a posypte sušenou majoránkou. Maso srolujte do rolády a svažte provázkem. Roládu vložte do masového nálevu a nechte 3-4 dny marinovat.

Připravte si zeleninu, pokrájenou na středně velké kousky. Ve velkém hrnci na sádle opečte roládu ze všech stran, postupně přidávejte nakrájenou zeleninu, hořčici a rozmarýn. Vše zalijte vínem a přikryjte pokličkou, za občasného podlévání vodou či vývarem duste po dobu 2 hodin.  

Skvělým doplňkem k masu bude omáčka z dřínu. Na pánev nasypte plody dřínu, zasypte cukrem a počkejte až se ovoce zkaramelizuje. Přidejte anýz, skořici, hřebíčky a nové koření. Směs zalijte vínem a počkejte až se dřín rozvaří.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905