Recepty Canal+ Domo

Žebírka z cejna v pikantní strouhance s jogurtovým dresinkem

Žebírka z cejna v pikantní strouhance s jogurtovým dresinkem
Pořad:Jakubiak sezónně - jaro, epizoda 1
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • Ryba – velký cejn, asi 1,5 kg

Marináda

  • čerstvé bylinky: máta, bazalka
  • mořská sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • citrónová šťáva
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce opraženého sezamu
  • slunečnicový olej na smažení
  • lžička ostré pasty: sambal oelek
  • Na obalení: strouhanka

Dresink

  • 6 lžic hustého řeckého jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl/pepř
  • šťáva z půlky citrónu
  • lžíce sekané petrželové natě

Postup přípravy

Cejna rozdělíme na dva filety, dobře očistíme a nakrájíme přes tři kosti na plátky, osolíme a opepříme. Dáme do misky a v marinádě vyrobené z výše uvedených surovin maso marinujeme asi hodinu. Žebírka obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji, dokud nejsou křupavá.

Jogurt smícháme s ostatními přísadami a necháme 20 minut odležet. Dresink servírujeme vedle ryby.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905