Recepty Canal+ Domo

Pečené filety z cejna ve šťovíkové omáčce z farmářské smetany

Pečené filety z cejna ve šťovíkové omáčce z farmářské smetany
Pořad:Jakubiak sezónně - jaro, epizoda 1
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • asi 500 - 600 g očištěných filetů z cejna (může být jeden velký filet nebo několik malých)
  • po špetce:
  • mletá sladká paprika
  • mletý kardamom
  • kurkuma
  • čerstvě mletý černý pepř
  • hrubozrnná mořská sůl

Další suroviny

  • lžíce změklého másla
  • lžíce nasekané petrželové natě
  • 2 lžíce strouhanky
  • 3 hrsti umytého a pokrájeného šťovíku
  • 100 ml zeleninového vývaru nebo bílého vína
  • 2 jarní cibulky s natí
  • 1 stroužek česneku
  • rovná lžíce přepuštěného másla
  • 3 lžíce husté kysané smetany
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • pečicí papír

Postup přípravy

Na plech rozložíme papír a na něj poklademe kousky ryb. Koření smícháme a nasypeme na rybu. Nať, strouhanku a máslo utřeme v misce a rozložíme na kousky ryby.

V hrnci si rozehřejeme máslo a hodíme do něj lehce rozmačkaný česnek. Když česnek z obou stran zrůžoví, odstraníme ho a do hrnce přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a polovinu šťovíku, chvilku dusíme. Ke šťovíku přidáme víno a čekáme, až se polovina vyvaří, pak přidáme smetanu a teplotu stáhneme na minimum. Dochutíme solí a pepřem.

Zatímco se omáčka vaří, zapneme si troubu na 180 stupňů a dáme do ní plech s rybou a kořením. Pečeme, dokud kůrka nezezlátne. Nemělo by to trvat víc než 8-10 min. Před podáváním ryby přidáme do omáčky zbytek šťovíku.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905