Recepty Canal+ Domo

Lehký sendvič z telecího, kvalitního pečiva a s jarní omáčkou

Lehký sendvič z telecího, kvalitního pečiva a s jarní omáčkou
Pořad:Jakubiak sezónně - jaro, epizoda 4
Druh masa:Telecí
Chod:Večeře
Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 2 plátky telecího, nejlépe horního
  • lžíce francouzské hrubozrnné hořčice
  • několik snítek tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • lžíce balsamica
  • stroužek česneku
  • sůl/pepř
  • 4 krajíce pečiva
  • 2 listy salátu
  • 4 ředkvičky nasekané na plátky
  • 1 kvašená okurka
  • 4 lžičky olivového oleje na pečivo
  • 2 vejce
  • lžíce majonézy
  • 2 lžíce jogurtu
  • půl stroužku česneku
  • lžíce nasekané petrželky

Postup přípravy

Telecí maso lehce naklepejte a několik hodin marinujte v hořčici, olivovém oleji, tymiánu, octu a nastrouhaném česneku. Dochuťte solí a pepřem.

Do jogurtu přidejte česnek, nať petrželky, majonézu a odložte. Na rozpálenou grilovací pánev nebo gril položte telecí a po několika minutách pečivo polité olivovým olejem. Na druhé pánvi připravte sázené vejce (nejlépe z obou stran, opatrně ho otočte).

Když je pečivo i maso hotové, složte sendviče. Pečivo, omáčka, zelenina, vajíčko a druhý kus pečiva.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905