Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Salát z divokých bylin s grilovaným kuřecím prsem

Salát z divokých bylin s grilovaným kuřecím prsem
Pořad:Jakubiak sezónně - jaro, epizoda 3
Druh masa:Kuřecí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 4 hrsti zvolených nebo dostupných divokých bylin z pole
  • jarní cibulka
  • 2 malé nebo jedno velké kuřecí prso
  • 1 stroužek česneku
  • lžička nasekaného tymiánu
  • lžička nasekané bazalky
  • šťáva z půlky citronu
  • 2 lžíce jogurtu
  • sůl
  • čerstvě umletý pepř

Dresink:

  • šťáva z jednoho citronu
  • stroužek česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • lžíce nasekaného kopru

Postup přípravy

Připravte si marinádu ze stroužku česneku, tymiánu, bazalky, citronové šťávy, jogurtu a koření. Z kuřecího prsa odstraňte šlachy a šikmo nakrájejte na silnější plátky. Maso naložte do marinády a dejte na několik hodin do lednice.

Poté rozehřejte grilovací pánev a osmažte naložené kuřecí maso. Z citronu, česneku, olivového oleje, hnědého cukru a kopru udělejte dresink, nejsnazším způsobem je smíchání ingrediencí ve skleničce.

Hotové kuřecí maso servírujte na talíři jako carpaccio, položte na něj bylinky, přelijte dresinkem a posypejte nasekanou jarní cibulkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905