Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Domácí pizza s chřestem, divokými bylinami a sázeným vejcem

Domácí pizza s chřestem, divokými bylinami a sázeným vejcem
Pořad:Jakubiak sezónně - jaro, epizoda 3
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Italská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 25 g čerstvého droždí
  • sklenka vlažné vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • 2-3 sklenky mouky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • olivový olej na vymazání plechu
  • 5 stonků zeleného chřestu (uvařených do poloměkka)
  • 5 stonků bílého chřestu (uvařených do poloměkka)
  • 2 hrsti divokých bylin
  • 2 vejce
  • balzamikový ocet
  • Carski sýr nastrouhaný–na posypání

Postup přípravy

Do droždí rozpuštěného ve vlažné vodě přidejte sklenku mouky, sůl, cukr a olivový olej a odložte na 15 minut na teplém místě, aby těsto nakynulo. Pak přidejte zbytek mouky a zadělávejte, dokud se nezačne odlepovat od dlaní. Hotové těsto rozdělte na půl a ještě jednou nechte zhruba 20 minut kynout. Tímto způsobem máme připravené těsto na 2 pizzy o průměru 25 – 30 cm.

Z těsta vyválejte dlaněmi nebo válečkem kulatou placku. Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu s oboustranným ohřevem. Plech namažte olivovým olejem pomocí rozlisovaného česneku. Až se nahřeje, položte na něj placku, kterou také jemně namažte olivovým olejem a česnekem. Nakrojenou částí položte na těsto chřest, pak trochu soli, pepře a balzamikového octa.

Pečte zhruba 5 minut, dokud placka jemně nezhnědne. Vytáhněte ji, rozklepněte na ni 2 vejce a nastrouhejte sýr. Zapékejte zhruba 3 minuty, až se bílek zatáhne. Před servírováním posypejte bylinkami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905