Recepty Canal+ Domo

Jarní talíř zeleniny v tempuře: fazolky, hrášek, květy a dipy na namáčení

Jarní talíř zeleniny v tempuře - fazolky, hrášek, květy a dipy na namáčení
Pořad:Jakubiak sezónně - jaro, epizoda 6
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Španělská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • dvě hrsti žlutých fazolových lusků (vaříme asi 2 min.)
  • hrst zelených syrových hráškových lusků
  • 4-5 květů cukety
  • hrst jedlých květů (macešky a violky)
  • 2 farmářská vejce a jeden žloutek
  • lžička sójové omáčky
  • kukuřičná mouka
  • čtvrt hrnku perlivé vody
  • sůl
  • pepř
  • řepkový olej na smažení ve vyšší vrstvě

Dip I

  • 2 lžíce sušených rajčat
  • půl hrnku bílého jogurtu
  • lžička kaparů
  • několik lístků bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje

Dip II

  • čtvrt hrnku řepkového oleje
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 jarní cibulky
  • lžíce sekané cibulové natě
  • šťáva a kůra z jedné limety
  • 1 lžička sezamového oleje

Postup přípravy

Do velké misky rozbijeme vejce, žloutek a přidáme sójovou omáčku a perlivou vodu. Zamícháme a přidáváme kukuřičnou mouku, až vznikne husté těsto podobné těstu na palačinky. Do hotového těsta dáme všechnu zeleninu (delší lusky můžeme pokrájet na tři části) a květy. Pomocí lžíce zkusíme, jestli těstíčko není řídké (mělo by držet na zelenině a nestékat).

V hluboké pánvi rozehřejeme olej, do kterého pomocí lžíce dáváme zeleninu v těstíčku (měly by se vytvořit větší kousky). Smažíme dozlatova a osušíme na papírové utěrce. Podáváme s dipy.

Dip I
Do mixéru dáme všechny suroviny a rozmixujeme, až vznikne kompaktní pasta.

Dip II
Do misky nalijeme olej, přidáme sójovou omáčku, sezamový olej, limetkovou šťávu a kůru, pokrájenou cibulku i nať, promícháme a necháme 30 minut odpočinout.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905