Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Dort a la Sacher s malinami

Dort a la Sacher s malinami
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 3, epizoda 10
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 8 vajec
  • 200 g hořké čokolády
  • 150 g másla
  • 150 g cukr krupice
  • ½ lžičky kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 150 g mouky
  • 1 sklenice marmelády nebo malinového džemu

Poleva

  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 200 g hořké čokolády  

Příloha

  • šlehačka v cukrářském sáčku nebo sifonu

Postup přípravy

Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu.

Změklé máslo třete s cukrem minimálně 25 minut, dokud není načechrané a světlé. Oddělte žloutky od bílků a za stálého míchání postupně do másla přidávejte jeden žloutek za druhým.

Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a nechte ji vychladnout. Nalijte čokoládu do másla a promíchejte, mouku prosejte s kypřicím práškem a krátce ji utřete s máslem. Bílky ušlehejte se špetkou soli. Přidejte asi 1/3 čokoládové hmoty, důkladně promíchejte, aby hmota povolila. Nakonec přidejte zbývající sníh a vše opatrně promíchejte.

Vymastěte dortovou formu o průměru 24 cm a její dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180°C, do dortové formy nalijte těsto a zarovnejte ho. Pečte asi 45 minut, dokud nezůstane špejle zapíchnutá do těsta suchá. Nechte vychladnout na mřížce. Ohřejte džem a pokud to bude nutné, propasírujte ho sítem, abyste se zbavili semínek.

Zahřejte smetanu, přidejte nalámanou čokoládu a za stálého míchání stáhněte z ohně. Nechejte 1 minutu odstát a pak míchejte, dokud se čokoláda dobře nespojí se smetanou.

Vychlazený koláč nakrájejte na 2-3 pláty. Každý z nich potřete malinami a položte na sebe. Poslední vrstvu můžete také potřít džemem. Polevou přelijeme dort a dáme jej do ledničky ztuhnout. Podáváme se šlehačkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905