Recepty Canal+ Domo

Treska v parmské šunce s čočkou, křenem a červenou řepou

Treska v parmské šunce s čočkou, křenem a červenou řepou
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 3, epizoda 9
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 2 silnější filety z tresky
  • 8 plátků parmské šunky
  • 1,5 hrnku černé čočky beluga
  • 1 lžíce křenu
  • 2 malé červené řepy
  • ½ kedlubny
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 2 snítky rozmarýnu
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce jalovcového octa
  • olej
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžíce medu

Postup přípravy

Čočku uvaříme doměkka ve velkém množství vroucí vody asi 18 minut. Červenou řepu oloupeme a na struhadle nakrájíme na tenké plátky. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na hranolky.

Tresku nakrájíme na asi 4 cm široké kousky. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme římským kmínem. Každý kousek zabalíme do parmské šunky a restujeme z každé strany asi 2 minuty.

Čočku scedíme, přidáme křen a zamícháme.

Červenou řepu dáme na rozpálené máslo spolu s nasekaným rozmarýnem a restujeme asi 3 minuty. Následně přidáme ocet a med a necháme tekutinu odpařit. Dochutíme solí, pepřem a odstavíme z ohně.

Na talíř položíme plátky červené řepy, na ně čočku a ozdobíme kedlubnovými hranolky. Nakonec podélně položíme tresku.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905