Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Rajčatové šišky se zeleninou

Rajčatové šišky se zeleninou
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 3, epizoda 5
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Španělská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

Šišky

  • 200 g mouky
  • 80 g sušených rajčat
  • cca 1 hrnek vroucí vody

Pesto

  • ½ svazku petrželové natě
  • několik snítek máty
  • ½ svazku bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 4 vlašské ořechy
  • 3-4 lžíce strouhaného tvrdého sýra, např. parmazán, pecorino nebo jiný podobný
  • sůl
  • pepř
  • kvalitní olivový olej
  • 1 lžíce švestkového octa

Zelenina

  • 150 g žlutých fazolí
  • 2 hrnky vařených loupaných bobů
  • 8 červených cherry rajčátek
  • 6 žlutých cherry rajčátek
  • 1/4 lilku

Postup přípravy

Sušená rajčata rozmixujeme na pastu.

Do mísy prosejeme mouku, přidáme rajčatovou pastu, zamícháme vidličkou a následně pomalu přiléváme vroucí vodu. Opět zamícháme vidličkou. Jakmile se těsto začne lepit, hněteme ručně, dokud nezískáme měkké, pružné a nelepivé těsto. V případě potřeby přidáme mouku.

Hladké těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím si připravíme pesto. Všechny ingredience dáme do mixéru, postupně přidáváme olivový olej a mixujeme do zelené omáčky.

Fazole uvaříme al dente ve slané a mírně oslazené vodě. Rozkrájíme je napůl. Lilek nakrájíme na proužky a rajčata na půlky.

Z těsta formujeme dlouhé nudle o tloušťce přibližně 1 cm, které dále krájíme na malé šišky a postupně vaříme v osolené vodě asi 2 minuty, než vyplavou na hladinu. Šišky vyndáme děrovanou lžící a odkládáme stranou.

Na velké pánvi rozpálíme olivový olej a vložíme lilek. Restujeme ho asi 4-5 minut, dokud není lehce opečený a měkký. Přidáme fazole, boby a šišky. Ještě chvíli restujeme a dochutíme solí a pepřem.

Nakonec přidáme pesto, vše promícháme a podáváme.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905