Recepty Canal+ Domo

Lososový tatarák

Lososový tatarák
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 3, epizoda 5
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Večeře
Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 300 g syrového lososa
  • 1 pomeranč
  • 1 červená řepa
  • sůl
  • pepř
  • ½ malé chilli papričky
  • 2 listy kafrové limety
  • 1 citronová tráva
  • ½ svazku koriandru

Příloha

  • 4 větší topinky
  • několik snítek kopru

Postup přípravy

Lososa umyjte, osušte a odstraňte kůži a kosti. Nakrájejte ho na kostičky a ochuťte solí, pepřem, pomerančovou šťávou a kůrou ze čtvrtky pomeranče.

Červenou řepu oloupejte a na struhadle nastrouhejte na tenoučké plátky.

Do misky klademe vrstvu červené řepy, na ni dáme limetové listy a rozmačkanou citronovou trávu. Pak dáme lososa, posypeme ho nasekaným koriandrem a znovu klademe plátky červené řepy. Vše zakapeme pomerančovou šťávou.

Zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice min. na 30 minut.

Podávejte na topinkách zdobených plátky červené řepy a koprem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905