Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Bramborový salát s fazolovými lusky

Bramborový salát s fazolovými lusky
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 3, epizoda 4
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1,5 kg raných brambor, nejlépe malých
  • 250 g mladých fazolových lusků
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vrchovatá lžička francouzské hořčice
  • 1 lžíce sladkopikantní chilli omáčky
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce octa (např. jalovcovoborový nebo jiný)
  • ½ svazku kopru
  • ½ svazku pažitky
  • 2 lžíce loupaných slunečnicových semen
  • olivový olej
  • 1 lžička cukru na přípravu lusků

Postup přípravy

Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka.

Lusky umyjeme, odkrojíme konce a vaříme ve vodě s cukrem a solí. Fazole by měly být křupavé, neměly by se rozvařit. Jakmile jsou hotové, fazole scedíme a zalijeme studenou vodou nebo je schladíme v misce s ledem.

Slunečnicová semínka opražíme na suché pánvi. Pažitku a kopr nasekáme nadrobno. Brambory nakrájíme na větší kousky (malé brambory na čtvrtky) a lusky na poloviny nebo třetiny.

V misce smícháme hořčici, chilli omáčku a ocet. Následně za stálého míchání pomalu přidáváme olivový olej, až dresink zhoustne.

Brambory, lusky, pražená slunečnicová semínka a nasekaný kopr s pažitkou dáme do misky, ochutíme solí a pepřem a zalijeme dresinkem. Jemně promícháme a dáme do lednice minimálně na 30 minut, aby se salát dobře rozležel.

Salát podáváme chlazený ke grilovanému masu, jako přílohu k obědu nebo k lehké svačině.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905