Recepty Canal+ Domo

Domácí kečup

Domácí kečup
Pořad:Uvař mi, mami!, epizoda 4
Chod:Omáčka
Kuchyně:Americká

Ingredience

  • 3 kg rajčat, nejlépe masitých (nepříliš šťavnatých)
  • 2 mrkve
  • ½ celeru
  • 1 petržel
  • 5 středních cibulí
  • několik kusů sušených datlí nebo ½ šálku xylitolu
  • 1 jablko

Koření:

  • 3 stroužky česneku
  • několik snítek čerstvého libečku
  • ½ čajové lžičky skořice
  • 1 čajová lžička nového koření
  • 1 čajová lžička pepře celého
  • 5 bobkových listů
  • ½ hrnku citronové šťávy
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1–2 hřebíčky

Postup přípravy

Nakrájejte rajčata na kostky a vložte je do hrnce s velkými kousky mrkve, celeru, cibule, petrželky a jablek. Přidejte snítky libečku, koření a sušené datle nebo xylitol, pokud máte rádi sladší kečup. Zatím nepřidávejte citron a česnek, ty přijdou až na konec. Vařte celou směs alespoň 3 dny, každý den jen chvilku. První den rajčata převařte (přibližně 2-3 hodiny) a každý další den je povařte jen tak, aby se snížilo množství tekutiny (náš kečup bude přirozeně hustý).

Pokud po dvou dnech zjistíte, že se tekutina již dostatečně zredukovala a kořenová zelenina je zcela měkká, můžete odstranit libeček a bobkové listy a všechno protřít sítem nebo rozmixovat do hladka. Hotovou pastu dochuťte česnekem, citronem, solí a xylitolem podle chuti.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905