Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Pečená bílá vepřová klobása se zeleninou v křenovosmetanové omáčce

Pečená bílá vepřová klobása se zeleninou v křenovosmetanové omáčce
Pořad:Jakubiak sezónně - Velikonoce, epizoda 1
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 1,5 kg bílé syrové klobásy    
  • 5 šalotek    
  • 2 pórky                
  • 3 malé mrkve
  • 2 petržele                                
  • 3 stroužky česneku            
  • 3 lžíce másla                    
  • kůra z 1 citrónu
  • středně velká paprička pepperoni
  • čerstvé bylinky: majoránka, libeček

Křen

  • 1, 5 kg čerstvého křenu
  • 4 hrnky vroucí vody
  • 2 hrnky cukru
  • bílý vinný ocet (skoro celý hrnek – lze nahradit citrónovou šťávou)

Omáčka

  • 100 ml bílého vína                
  • 600 ml kysané smetany 36%
  • několik lžic křenu

Postup přípravy

Vložte křen do mixéru s ostrými noži a začněte mixovat. Postupně přidávejte další suroviny – ocet, aby křen neztmavl, potom vroucí vodu a dochuťte cukrem. Hotový křen dejte do ledničky.

Šalotku, pórek, mrkev, petržel, papričku a česnek nakrájejte, jak to máte rádi. Opečte nejprve na sucho, až zelenina lehce zezlátne pak přidejte máslo. Přidejte čerstvou majoránku a libeček a nechte lehce podusit na mírném plameni.

Do pekáče dejte klobásy a zeleninu.

Připravte si omáčku. Část křenu odeberte a smíchejte se smetanou a bílým vínem. Klobásy a zeleninu zalijte omáčkou, kterou dobře rozmíchejte mezi suroviny.

Pečte asi 15 - 20 minut na 200 stupňů

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905