Recepty Canal+ Domo

Jemná kuřecí paštika s pistáciemi, dipem z červené řepy a brusinkovokřenovou omáčkou

Jemná kuřecí paštika s pistáciemi, dipem z červené řepy a brusinkovokřenovou omáčkou
Pořad:Jakubiak sezónně - Velikonoce, epizoda 1
Druh masa:Kuřecí
Chod:Omáčka
Pomazánka
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 1 kg kuřecích prsou            
  • 1 kg masa z kuřecích stehen        
  • 300 ml koňaku                
  • 15 dkg loupaných pistácií
  • 3 šalotky
  • šťáva z jednoho citrónu
  • kůra z jednoho citrónu
  • červený pepř
  • 400 ml kysané smetany 18%            
  • sůl, pepř
  • čerstvý libeček

Suroviny na dip z červené řepy

  • 1 kg červené řepy     
  • 2 ks křenu
  • 1/2 hrnku vinného octa    
  • cukr podle chuti
  • pepř, sůl

Brusinkovokřenová omáčka

  • 2 lžíce domácího křenu
  • 1/2 skleničky zavařených brusinek
  • olej
  • čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

Dip z řervené řepy
Řepu zabalte do alobalu a pečte asi 40 minut při teplotě 200 stupňů. Po upečení ji ještě teplou oloupejte a rozmixujte s křenem na požadovanou konzistenci. Přidejte ocet. Dochuťte cukrem, solí a pepřem.

Brusinkovokřenová omáčka
Křen rozmíchejte s brusinkami, pak pomalu přidávejte olej, až vznikne jemná emulze a dochuťte pepřem. Kuřecí maso pokrájejte nadrobno. Přendejte do misky a zalijte koňakem. Dejte na noc do ledničky. Do mixéru nebo kuchyňského robotu dejte marinované maso s koňakem a rychle rozmixujte se smetanou. Je důležité, aby maso nebylo moc teplé, takže je třeba pracovat rychle!

Hmotu přendejte do misky a přidejte: citrónovou šťávu, nakrájené pistácie, bylinky, šalotku a citrónovou kůru. Dochuťte solí a pepřem. Rukama vše dobře promíchejte. Rozložte potravinovou fólii a na ni dejte část hmoty. Zabalte ji jako bonbón, vytlačte případný vzduch a vařte přikrytou ve vodní lázni asi 30 minut.

Paštiku podávejte s vychlazenými omáčkami a dobrým pečivem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905