Recepty Canal+ Domo

Kokosové krevety s domácí čili omáčkou

Kokosové krevety s domácí chilli omáčkou
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 3, epizoda 2
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Španělská

Ingredience

  • 500 g čerstvých, případně mražených krevet
  • 1 bílek
  • několik lžic panko strouhanky
  • několik lžic strouhaného kokosu
  • sůl
  • olej na smažení
  • pšeničná mouka
  • velká špetka mleté sladké papriky

Čili omáčka

  • 2 thajské čili papričky
  • 3 stroužky česneku
  • malý kousek zázvoru
  • přibližně 80 g palmového nebo třtinového cukru
  • 1 sklenice vody
  • 80 ml rýžového octa
  • sůl
  • cca 3 lžíce bramborové mouky
  • pár kapek rybí omáčky

Postup přípravy

Začínáme omáčkou. Papričky, česnek a strouhaný zázvor dejte do mixéru. Přidejte cukr a rozmixujte na hrubší pastu. Měly by být vidět kousky papriček.

Pastu přeložte do kastrůlku, přidejte vodu, ocet i rybí omáčku. Vařte asi 10 minut na mírném ohni.

V malém hrnečku rozmíchejte bramborovou mouku s několika lžícemi studené vody. Přilejte do omáčky a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Pokud bude příliš hustá, zřeďte ji troškou vody. Omáčku nalejte do zavařovací sklenice a nechte vychladnout. Krevety oloupejte a důkladně osušte.

Bílek smíchejte s několika kapkami studené vody. Panko strouhanku smíchejte s kokosem, paprikou a solí.

Krevety obalte v mouce, vaječném bílku a nakonec ve strouhance s kokosem. Rozehřejte olej a krátce na něm krevety osmažte. Podávejte s vychlazenoučili omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905