Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Jogurtová ořechová zmrzlina s horkými banány, jablky a medem

Jogurtová ořechová zmrzlina s horkými banány, jablky a medem
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 3, epizoda 1
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 500 g řeckého jogurtu
  • 1,5 hrnku nesolených arašídů
  • špetka soli podle chuti
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání

Ovoce

  • 1 banán
  • 1 jablko
  • lžička skořice
  • 1 kardamom
  • 2 hřebíčky
  • 1 lžíce másla
  • 5 lžic medu

Příloha

  • Pražené a nadrobno nasekané oříšky, čokoládové hobliny

Postup přípravy

Všechny ingredience by měly být velmi studené, nejlépe je vychladit je po dobu 24 hodin před přípravou.

1 hrnek ořechů rozmixujeme na kaši, dochutíme solí a odložíme stranou. Zbývajícího ½ hrnku rozmixujeme nahrubo.

Do vysoké mísy nalijeme jogurt a smetanu, přidáme arašídové máslo a moučkový cukr. Mixujeme, dokud se hmota nespojí. Nakonec hmotu smícháme s nahrubo rozmixovanými ořechy a dáme ji na mrazák.

Každých 30 minut směs promícháme, aby bylo v jogurtu co nejméně ledových krystalů a po zmrazení nebyla příliš tvrdá a nadýchaná. Mícháme během prvních 3-4 hodin.

Jablko oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky, banány na půlkolečka. V hrnci nebo na pánvi rozpálíme máslo, přidáme jablka, kardamom a hřebíček a restujeme, dokud ovoce nezměkne. Přidáme banán, skořici a vše přelijeme medem. Snížíme oheň a vše prohříváme až do zhoustnutí.

Do sklenice dáme porci horkého ovoce, na ni porci arašídové zmrzliny a okamžitě podáváme.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905