Recepty Canal+ Domo

Hovězí líčka na pšeničném pivu a pomerančové kůře

Hovězí líčka na pšeničném pivu a pomerančové kůře
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 3, epizoda 1
Druh masa:Hovězí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 2 hovězí líčka (cca 1 kg)
  • 1 láhev pšeničného piva
  • 2 hřebíčky
  • muškátový oříšek
  • pomerančová kůra z ½ pomeranče
  • ½ pomeranče s kůrou
  • 4 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce medu
  • 4 snítky rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • mouka na obalení masa
  • olej
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 mrkev
  • 1 velký batát

Příloha

  • velké topinky z ciabatty

 

Postup přípravy

Hovězí líčka umyjeme a nakrájíme na plátky, které přeložíme do mísy. Smícháme pivo, med, pomerančovou kůru, česnek, hřebíček, nové koření a velkou špetku čerstvě strouhaného muškátového oříšku. Maso naložíme do marinády a dáme na noc do lednice.

Následujícího dne maso vyjmeme z marinády, důkladně osušíme, obalíme v mouce a krátce orestujeme na rozpáleném oleji. Maso přeložíme do žáruvzdorné nádoby s pokličkou.

Na stejné pánvi osmažíme mrkev a batáty nakrájené na velké kousky, dokud mírně nezhnědnou. Poté přilijeme marinádu. Až trochu zredukuje, tj. asi po 15 minutách, přidáme ji i se zeleninou k masu a vše vložíme do trouby předehřáté na 160°C. Pokud je šťávy příliš málo, přidáme vývar nebo vodu. Maso by mělo být téměř úplně ponořené.

Pečeme asi 3 hodiny. Měkké maso vylovíme, omáčku přelijeme do hrnce a na vysokém ohni ji necháme zhoustnout.

Podáváme s pohankou, bramborovým pyré, rýží, knedlíkem, na toastu nebo s bramboráky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905