Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Pórková polévka s vínem a uzeným lososem

Pórková polévka s vínem a uzeným lososem
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 3, epizoda 12
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Polévka
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 3 póry, bílá a mírně zelená část
  • 3 lžíce másla
  • 2 středně velké brambory
  • muškátový oříšek
  • cca 150 ml bílého lehkého vína
  • sůl, pepř
  • 750 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
  • 2 vrchovaté lžíce mascarpone
  • špetka cukru
  • 2 snítky rozmarýnu

Příloha

  • černá sezamová semínka k posypání
  • 3 plátky uzeného lososa
  • špetka sladké mleté papriky
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Pór důkladně omyjeme, odřežeme tmavě zelenou část a nakrájíme na silnější plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky.

V hrnci rozpálíme máslo a ihned na něj dáme pór. Ochutíme solí a špetkou cukru a restujeme, dokud pór nebude mírně měkký a průhledný. Mělo by to trvat asi 3-4 minuty.

Přilijeme víno, zvětšíme plamen a část ho odpaříme. Poté přidáme brambory, rozmarýn a vše zalijeme vývarem. Vaříme, dokud nejsou brambory uvařené. Vylovíme snítky rozmarýnu, dochutíme solí a pepřem, přidáme mascarpone a vše rozmixujeme. Lososa nakrájíme na proužky a asi 2 minuty ho krátce osmahneme na olivovém oleji.

Polévku nalijeme do misek a ozdobíme lososem, mletou paprikou a sezamovými semínky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905