Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Mariina čokoládová pěna

Mariina čokoládová pěna
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 3, epizoda 11
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 300 g kvalitní hořké čokolády
  • 300 g másla
  • 150 g jemného cukru
  • 150 g mletých mandlí
  • 6 vajec
  • špetka soli

Příloha

  • šlehačka

Postup přípravy

Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem ji rozpustíme ve vodní lázni. Bílky ušleháme se špetkou soli.

Do rozpuštěné a vychladlé čokolády nasypeme cukr a přidáme žloutky. Vše důkladně promixujeme. Nakonec přidáme mleté mandle a řádně promícháme.

Po mírném vychladnutí přidáme ušlehaný sníh a jemně zamícháme. Bílek je nejlepší přidávat postupně. Troubu předehřejeme na 180°C. Čokoládovou hmotu nalijeme do formy vyložené papírem na pečení a pečeme asi 25 minut.

Podáváme dobře vychlazené, například s porcí šlehačky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905