Recepty Canal+ Domo

Pohankové rizoto s vnitřnostmi

Pohankové rizoto s vnitřnostmi
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 3, epizoda 8
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • cca 750 ml jemného vývaru
  • 200 g nepražené pohanky
  • 350 g drůbežích srdíček
  • 350 g drůbežích žaludků
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce másla
  • Sůl, pepř
  • 1 vrchovatá lžíce mletých lesních hub
  • hrst čerstvé majoránky
  • 1 lžička sladké papriky
  • ½ svazku petržele
  • ½ svazku kopru
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • 1 mrkev

Volitelně

  • 2 vrchovaté lžíce husté smetany

 

Postup přípravy

Z žaludků odstraníme blány i případné tvrdé části, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Poté je scedíme, zalijeme čistou vodou a znovu přivedeme k varu. Vše ještě jednou opakujeme, ale do čerstvé vody přidáme bobkový list, bylinky a kuličky pepře. Vaříme na mírném plameni asi 1 - 1,5 hodiny doměkka.

Žaludky scedíme a nakrájíme nadrobno. Ze srdíček odstraníme žíly, nakrájíme je napůl a odložíme stranou.

V širokém hrnci rozpálíme vrchovatou lžíci másla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Krátce osmažíme a přidáme pohanku. Za občasného míchání restujeme, dokud se pohanka důkladně neobalí máslem. Máslo můžeme v případně potřeby přidat.

Přisypeme lžíci sušených mletých hub, přidáme naběračku vývaru a za občasného míchání vaříme. Jakmile pohanka vývar vsákne, přiléváme postupně další. Asi po 15 minutách vaření přidáme kuřecí srdíčka a po dalších 5 minutách mrkev nakrájenou na nudličky julienne. Dochutíme majoránkou, koprem, mletou paprikou a pepřem.

Až pohanka změkne, přidáme nakrájené drůbeží žaludky a lžíci másla. Vše posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme horké. Pokud chceme pokrm s omáčkou, ke konci vaření přidáme smetanu a krátce vše povaříme.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905