Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Houska plněná domácí klobáskou

Houska plněná domácí klobáskou
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 3, epizoda 7
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 550 g pšeničné mouky
  • 15 g čerstvého droždí (nebo 7 g instantního)
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 150 g rozpuštěného másla
  • 250 ml teplého mléka
  • 1 velké vejce (nebo 2 malé)
  • žloutek na pomazání
  • bílá sezamová semínka na posypání
  • 1 lžička sušeného tymiánu

Náplň

  • 1 mozzarella
  • asi 1/2 hrnku strouhaného sýra
  • 8 bílých tepelně nezpracovaných klobás
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř

 

Postup přípravy

Připravíme kvásek. Droždí utřeme s cukrem dotekuta, přidáme 2–3 lžíce mouky a teplé mléko. Utřeme a odložíme asi na 15-20 minut, dokud nezvětší objem.

Do kuchyňského robotu nasypeme mouku, sůl a tymián. Přilijeme kvásek, rozšlehaná vejce a zbytek mléka. Mícháme a postupně přidáváme rozpuštěné máslo. Těsto hněteme asi 8 minut. Zakryjeme potravinářskou fólií a odložíme stranou, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

Během kynutí si připravíme ingredience na náplň. Obsah klobásy vytlačíme ze střívka, mozzarellu rozmělníme v ruce a spolu s nastrouhaným sýrem smícháme s masem z klobás. Ochutíme lisovaným stroužkem česneku a případně dochutíme solí a pepřem.

Kynuté těsto ještě několik minut hněteme na pomoučeném vále, rozdělíme na cca 16 porcí, každou z nich roztáhneme do placky, vložíme kousek náplně, zarolujeme a necháme znovu kynout.

Troubu předehřejeme na 180°C. Housky potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme sezamovými semínky a lehce je nařízneme. Pečeme asi 20-25 minut.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905