Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Cukety s lososovým carpacciem

Cukety s lososovým carpacciem
Pořad:Opravdu umíš vařit? 3, epizoda 6
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Italská

Ingredience

  • 4 střední cukety
  • svazek cibule s pažitkou
  • 1 cibule
  • čerstvý tymián
  • jáhly
  • jablečný džus
  • hrst čerstvých hříbků a lišek
  • strouhaný zralý sýr
  • hrst lískových ořechů
  • mladé listy šťovíku
  • cherry rajčata na větvičkách
  • plátky syrového lososa
  • olej
  • pažitka s jarní cibulky
  • čerstvá bazalka

Postup přípravy

Cukety umyjte, rozkrojte na poloviny, středy vydlabejte a osolte. Vydlabanou dužinu nakrájejte na malé kostky.

Dejte na pánev nakrájenou cibuli, přidejte cuketovou dužinu a orestujte. Přidejte nadrobno nakrájené houby a tymián.

Jáhly rychle osmahněte na rozehřátém oleji, poté po lžicích podlévejte jblečným džusem. Smíchejte s houbami, přidejte sýr, nasekané lískové ořechy a šťovík.

Naplňte cukety nádivkou a vložte je spolu s cherry rajčaty do pekáčku. Pečte při 190 stupních C, dokud nezměknou.

Lososa nakrájejte na plátky a dejte do ledničky vyhladit.

Zahřejte řepkový olej, přidejte do něj špetku kmínu a nechte vychladit. Lososa zalijte kmínovým olejem, posypte nasekanou bazalkou a jarní cibulkou.

Podávejte se zapečnenými cuketami a rajčaty.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905