Recepty Canal+ Domo

Domácí jehněčí klobásky s cizrnou a květákovým salátem

Domácí jehněčí klobásky s cizrnou a květákovým salátem
Pořad:Opravdu umíš vařit? 3, epizoda 5
Druh masa:Jehněčí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 1 kg mletého jehněčího masa
  • 4 lžíce hustého jogurtu
  • 2 vejce
  • cibule
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 červené papriky
  • 5 stroužků česneku
  • tymián, mletý římský kmín, mletý koriandr
  • sůl pepř
  • pálivá paprička

Cizrna dvěma způsoby

  • 600 g cizrny
  • 2 lžíce sýra mascarpone
  • petrželka
  • pár mletých hřebíčků
  • mletý koriandr
  • skořice
  • chilli paprička
  • pepř, sůl
  • řepkový olej
  • pár lžic medu
  • římský nebo mletý kmín

Salát

  • Půlka malého květáku
  • čerstvé okurky
  • nakládané okurky
  • ředkvičky
  • francouzská hořčice
  • řepkový olej
  • čerstvý kopr

 

Postup přípravy

Nakrájejte najemno cibuli a papriku. Osmahněte čenek a rozmačkejte ho. Vše smíchejte s masem. Nakonec přidejte lžíci rajčatového protlaku, jogurt, bylinky, kožení, sůl a pepř. Opatrně míchejte dokud maso nezačne lepit. Pomocí cukrářského sáčku vytlačujte maso na plech vyložený pečícím papírem, posypte bohatě kmínem a upečte v troubě na 220 stupňů.

Uvařenou cizrnu rozdělte na dvě části -- menší a větší. Větší vložte do kuchyňského robotu, přidejte petrželku a koření, a rozmixujte dohladka. Nakonec přidejte mascarpone.

Zbylou cizrnu (vcelku) smíchejte s trochou medu, řepkového oleje, kmínu, chilli papričkou a dejte na plech vyložený papírem na pečení. Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů.

Připravte salát. Okurky a ředkvičky nakrájejte na plátky. Přidejte čerstvý květák rozebraný na růžičky, dochuťte francouzskou hořčicí, koprem a řepkovým olejem. Důkladně promíchejte.

Klobásky podávejte s cizrnou, pyré, květákovým salátek a jogurtem ochuceným citronovou kůrou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905