Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Bezé roláda s lesním ovocem

Bezé roláda s lesním ovocem
Pořad:Opravdu umíš vařit? 3, epizoda 1
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 350 g bílků
  • 500 g krupicového cukru
  • cukr moučka
  • 400 g plátků mandlí
  • 2 rebarbory
  • 150 ml bezinkového sirupu
  • 700 ml 36% vychlazené smetany
  • 500 g bílé čokolády
  • kakaa na posypání těsta
  • 150 g mascarpone
  • čerstvé maliny a ostružiny
  • listy máty
  • bezinkové květy
  • špetka soli

Postup přípravy

Bílky šlehejte se špetkou soli. Jakmile začnou houstnout, přidávejte po částech cukr. Šlehejte dál, dokud nebudete mít pevný sníh, kterým naplníte cukrářský sáček.

Papír na pečení posypte cukrem, plátky mandlí a rovnoměrně pokryjte sněhem. Pečte v troubě předehřáté na 120 stupňů asi 50 minut. Upečené bezé vyndejte z trouby, položte na plátěný hadřík a zarolujte. Uvařte 100 ml smetany s bezinkovým sirupem, přidejte drcenou čokoládu a promíchejte.

Zbylou smetanu a vyšlehejte spolu s mascarpone do tuhé pěny. Po částech přidávejte do mírně vychlazené čokolády a promíchejte, abyste získali hladký krém.

Bezé rozbalte, odstraňte papír, potřete krémem, přidejte maliny a znovu zarolujte. Vrch potřete zbývajícím krémem, posypte kakaem a ozdobte ovocem a bezinkovými květy.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905