Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Pečená krůtí prsa s ostružinami, estragonem, paprikovou omáčkou a bramborami

Pečená krůtí prsa s ostružinami, estragonem, paprikovou omáčkou a bramborami
Pořad:Opravdu umíš vařit? 3, epizoda 8
Druh masa:Krůtí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • krůtí prsa
  • 6 mrkvi
  • 4 cibule
  • 3 lžíce francouzské hořčice
  • 3 lžíce pikantní hořčice
  • řepkový olej
  • 300 g ostružin
  • čerstvý nebo sušený estragon
  • čerstvě vymačkaný pomerančový džus
  • hrst lískových ořechů

Zelená omáčka

  • 2 zelené papriky
  • zelená chilli paprička
  • svazek petrželky
  • svazek koriandru
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • 2 limetky
  • olej

Přílohy

  • kozí sýr
  • pár brambor
  • hrst listů kadeřávky

Postup přípravy

Krůtí prsa naložte na noc do slaného nálevu. Mrkev nakrájejte na proužky a pomocí nože zastrčte do masa. V pekáčku rozložte nakrájenou cibuli, položte na ni připravené maso. Potřete hořčicí pekáček a pečte v troubě na 170 stupňů zhruba 40 minut. K masu pak přidejte čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu, ostružiny, estragon a vraťte na deset minut zpátky do trouby.

Brambory nakrájejte na měsíčky a předvařte je ve vodě se solí a cukrem. Poté je opékejte na rozpáleném oleji dokud nezezlátnou. přidejte nasekané čerstvé listy kadeřávku, osolte, opepřete.

Připravte omáčku. Promixujte zelenou papriku, petrželku, listy koriandru a malé množství oleje, dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou.

Krůtu nakrájejte na tenké plátky a podávejte s pečenými bramborami, plátky kozího sýra a paprikovou omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905