Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Panna cotta z podmáslí s mandlovou sušenkou, šlehačkou a ovocem

Panna cotta z podmáslí s mandlovou sušenkou, šlehačkou a ovocem
Pořad:Opravdu umíš vařit? 3, epizoda 7
Chod:Dezert
Kuchyně:Italská

Ingredience

Panna cotta

  • 1 hrnek smetany 30%
  • 500 ml podmáslí
  • 30 g želatiny
  • vanilkový lusk
  • 100 g cukru

Sušenka

  • 3 bílky
  • 100 g cukru
  • 40 g másla
  • 80 g mouky
  • mandlová příchuť
  • solené mandle
  • 200 ml mnohokvětého medu
  • sušené květy levandule
  • pomeranč

Krém

  • 250 ml smetany 36%
  • 3 žloutky
  • sezónní ovoce (např. meruňky, broskve)

 

Postup přípravy

Polovinu smetany uvaříme, v druhé polovině rozpustíme želatinu. Horkou smetanu přilejte do studené, přidejte vanilku a nakonce podmáslí. Důkladně zamíchejte, přelijte do připravených misek a dejte vychladit do leničky.

Bílky smíchejte se špetkou soli a vyšlehejte tuhý sníh. Přidejte rozpuštěné máslo, cukr, mouku a mandlové aroma. Těsto rozetřete na plech na tenkou vrstvu a posypte drcenými mandlemi. Pečte krátce v toubě rozehřáté na 190 stupňů.

Jemně zahřejte med, přidejte pomerančovou kůru a květy levandule. Odložte, aby levandule a pomeranč uvolnily aroma. Vyšlehejte smetanu se žloutky a s voňavým medem do hustého krému.

Ovoce nakrájejte na plátky a vložte do misky, promíchejte s levandulovým medem a citronovou šťávou Ovoce, pana cotu a krém se šlehačkou vyskládejte

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905